O nas

Avatar

"Zgodbe me miselno in čustveno vedno odpeljejo v drugi svet. Želim si, da bi skrivnostnost pripovedovanja in ohranjanja spominov ponesla med čim več ljudi, da bi vsak posameznik začutil pomembnost trenutka in moč žive besede."

Andreja Bezjak, ustanoviteljica Knjižnega zaklada

Po izobrazbi sem profesorica slovenščine, ukvarjam pa se z živo in pisano besedo, lektoriranjem ter poučevanjem slovenščine za tujce. Na slovenistiki je mojo pot najbolj zaznamovala slovstvena folklora v sožitju z narečji in preko tega poskušam »zamrzniti« čas, v katerem živimo in ustvarjamo. Glavno področje mojega delovanja je slovstvena folkloristika in znotraj tega ohranjanje slovstvene folklore med slovenskimi izseljenci, pri čemer sodelujem tudi z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU. Knjige rada berem, še raje pa sodelujem pri čarobnosti nastajanja novih izdelkov, tako knjižnih kot pripovedovalskih. V svoji zbirki imam trenutno tri knjižne izdelke: spominske pripovedi Pripovedi dedkov in babic, pesniško zbirko Iz mojega srca (avtorica Anica Štuhec) in personalizirano knjigo s spominskimi pripovedmi Oktober je dober.

Martin Bezjak, glasbeni producent

Skladatelj, glasbenik in glasbeni producent. Lastnik studia Epix Productions, avtor in producent mnogih slovenskih skladb, v zadnjem času predvsem skladatelj za otroške risanke in igre. Skrbim za zvočno podobo vaših pripovedi, da zvenijo čimbolj osebno in prijetno.

Ajda Gregorčič, grafična oblikovalka in ilustratorka

Kot grafična oblikovalka sem se že v mladih letih srečala z literaturo, ko sva z mami pripravljali vsebino za njeno prvo izdano knjižico aforizmov. Takrat sem z dodanimi karikaturami interpretirala in vizualizirala njene misli na preprost, humoren način, da bi kljub poglobljeni in večnivojski interpretaciji besedila dosegle širši spekter občinstva. Zdaj, ko je za mano že poldrugo desetletje izkušenj na področju grafičnega oblikovanja, še vedno poskušam pri vsakem naročniku najprej začutiti ton in naravo njegovega izdelka ter ga nato grafično dvigniti še na višji nivo.

V sodelovanju s Knjižnim zakladom je oblikovala pesniško zbirko Iz mojega srca.

Laura Pešak, grafična oblikovalka in ilustratorka

Odkar pomnim, sem naravnost oboževala pravljice ter vse, kar je bilo povezano z ustvarjanjem. Moja domišljija je najbolj cvetela ob plastelinu ter barvicah in čeprav se je medij nekoliko spremenil, je v svojem bistvu temu še vedno tako. Ravno zato sem se kljub izobrazbi, ki z ustvarjanjem ni povezana, pred nekaj leti našla v ilustriranju ter oblikovanju. Zdaj s ponosom in veseljem soustvarjam zgodbe, ki bralcem odpirajo vrata v drugačen, bolj pisan svet.

V sodelovanju s Knjižnim zakladom je oblikovala prvo knjigo spominskih pripovedi Pripovedi dedkov in babic, ki ji je dodala tudi nekaj ilustracij, ter izdelala naslovnico pesniške zbirke Iz mojega srca. Kot avtorica in oblikovalka ima v svojem arhivu tudi otroško knjigo Matija Mataja – Mali vseved.

Mojca Bernjak – Moyka, ilustratorka, kostumografka, oblikovalka lutk

Z umetnostjo in oblikovanjem se srečujem že od otroštva, ko so me začele navduševati ilustracije in so skozi mladostniška leta postale in so še vedno moje prvo izrazno sredstvo pri oblikovanju. Med izobraževanjem na področju mode me je pot zanesla do Lutkovnega gledališča Maribor, kjer delujem kot kostumografka. Moj spekter likovnega izražanja je širok, saj se pri svojem ustvarjanju poigravam z različnimi mediji. Zgodbam, pravljicam in lutkam z veseljem dam vizualno podobo in košček svoje domišljije.

S Knjižnim zakladom je sodelovala kot ilustratorka, kjer je z ilustracijami opremila nekaj pripovedi v prvi knjigi spominskih pripovedi Pripovedi dedkov in babic.

Špela Ravnikar, ilustratorka

S Knjižnim zakladom je sodelovala kot ilustratorka, kjer je z ilustracijami opremila nekaj pripovedi v prvi knjigi spominskih pripovedi Pripovedi dedkov in babic.